ALGENON PLUS

OPIS IZDELKA

ALGENON PLUS je brezbarvna biocidna raztopina za uničevanje plesni in alg na fasadnih in notranjih zidnih površinah.

RAZREDČILO

Se ne razredčuje.

NAMEN

Uporablja se na notranjih in fasadnih zidnih površinah, ki so izdelane iz apnenih, podaljšanih in cementnih ometov, mavčnih plošč kot tudi na površinah iz betona in kamna.

UPORABA

Okužene površine izperemo s curkom vode in, če je potrebno, mehanično s krpo ali krtačo. Stekleničko pred uporabo dobro pretresemo. Algenon Plus se nanaša s prskanjem, nerazredčen. Izdelek se nanaša na popolnoma suhe površine v enem sloju, pri bolj okuženih površinah pa se priporoča dvoslojen nanos Algenona Plus, drugi sloj se nanaša na popolnoma suh predhodni sloj. Ustrezen končni premaz se nanaša na popolnoma suho površino najmanj 8 ur po nanosu Algenona Plus. Nanos Algenona Plus je možen samo v ustreznih vremenskih pogojih: temperatura zraka + 5 °C do + 35 °C in relativna vlažnost <80%. Algenon Plus ni namenjen mešanju z drugimi barvami. Po koncu dela je treba embalažo dobro zapreti.

IZDATNOST

5-10 m2/l, odvisno od stopnje okužbe, hrapavosti in vpojnosti podlage.

VARNOSTNI POGOJI

Pri uporabi izdelka uporabljajte zaščitne rokavice in zaščitna očala.

PRVA POMOČ

Stik s kožo: odstraniti natopljeno obleko, kožo izprati z vodo.

Stik z očmi: obilno spirati z vodo nekoliko minut, če je potrebno poiskati zdravniško pomoč.

Zaužitje: izprati usta z vodo, ne izzivati bruhanja, takoj poiskati zdravniško pomoč. Uporabno najmanj do datuma, označenega na embalaži, shranjeno v suhih in dobro prezračenih prostorih izven dosega sončnih žarkov pri temperaturi + 5 do + 25 °C. 

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI