LATEX STRONG

OPIS IZDELKA

Latex strong je visokokvalitetna barva za notranje zidove, posebno odporna na obrabo, ki tvori čvrst in elastičen fi lm. Zaradi vseh teh odlik je idealna za dekoracijo zidnih površin, ki so izpostavljene večji obrabi, npr. v vrtcih, šolah, bolnicah in hotelih ter v drugih javnih objektih. Odporna je na čiščenje z dezinfekcijskimi sredstvi, ki se uporabljajo v ustanovah zdravstvene namembnosti. Po preverjenih parametrih novi proizvod Latex strong satin ustreza zahtevam člena 13. stavek 3. Pravilnika o zdravstveni ustreznosti materialov in predmetov, ki prihajajo v neposreden dotik s hrano (N.N. 125/2009), zato je primeren za uporabo v prostorih prehrambne industrije. Latex strong odgovarja naslednjim predpisom: EN 1015, ISO 2811, ISO 976, EN 13300, EN ISO 11998.

UPORABA

Priporočamo, da se novi zid impregnira s Simpra univerzalno impregnacijo razredčeno z vodo v razmerju 1:1. Na čisto, suho in kompaktno podlago se nanaša s čopičem, valjčkom ali brizganjem v dveh slojih, razredčen z vodo do 10%. Naslednji sloj se nanaša šele, ko je predhodni popolnoma suh. Pri obnovitvenih delih manjših umazanih površin najpogosteje zadošča en premaz. Ne priporoča se delo na temperaturah pod +5 °C. Po prekinitvi dela je treba embalažo z barvo dobro zapreti, po pleskanju pa pribor oprati z vodo.

PORABA

0,19-0,21 l/m2

EMBALAŽA

2 l / 5 l / 15 l

RAZREDČILO

Čista voda.

NIJANSIRANJE

Proizvaja se v beli barvi, z uporabo Top Mix sistema za niansiranje pa lahko dobimo cel niz nians iz barvne karte podjetja Chromos Svjetlost, vključno z globokimi toni. Za niansiranje v pastelne nianse se lahko uporablja tudi pigmentni pripravek Kemoton.

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI