KEMOPOL PREMIUM PROTECT

OPIS IZDELKA

Kemopol premium protect je disperzijska barva za notranje zidove, zelo visoke pokrivnosti, ki ima funkcijo zaščite notranjih zidov pred razvojem plesni. Tvori čvrst, obstojen in elastičen premaz.

UPORABA

Namenjen je za zaščito in dekoracijo vseh vrst notranjih zidnih površin, posebno pa se priporoča za prostore, v katerih prihaja do zvišanja vlažnosti zraka in kondenzacije vodne pare. Zahvaljujoč odpornosti na pranje je še posebno primeren za prostore, ki so izpostavljeni večji obremenitvi (hodniki, stopnišča, bolnice, menze, kuhinje restavracij, savne, zidovi okoli notranjih bazenov in podobno).

Potrebno je poudariti, da se Kemopol protect uporablja samo za preprečevanje nastajanja plesni. V kolikor je potrebno obdelati že okužen zid, je nujno treba uporabiti Algenon, sredstvo za sanacijo zidov zaradi obraščanja. Priporočljivo je zid dobro izsušiti, Algenon razredčiti z vodo(1:5) ter s čopičem ali valjčkom vtreti v zid v enem ali dveh slojih odvisno od stopnje kontaminacije. Po 24 urah je potrebno s krpami namočenimi v vodo oprati sledove plesni z zidu. Po izsušitvi zidu (24 ur) zid prebarvati s Simpra impregnacijo (po potrebi), zatem pa Kemopol premium protectom v dveh slojih.

Priporočamo, da se novi zid impregnira s Simpra univerzalno impregnacijo. Na čisto, suho in čvrsto podlago se nanaša s čopičem, valjčkom ali brizganjem v dveh slojih, nerazredčen ali razredčen z 10-15% vode. Naslednji sloj se nanaša šele, ko je predhodni popolnoma suh. Manjše umazane podlage se lahko uspešno obnovijo s samo enim premazom. Ne priporoča se delo na temperaturah pod +5 °C niti nad +35 °C. Po prekinitvi dela je treba embalažo z barvo dobro zapreti, po pleskanju pa pribor oprati z vodo.

PORABA

0,19 do 0,21 l/m2 odvisno od hrapavosti in vpojnosti podlage.
Ne sme zmrzniti!

ENBALAŽA

5 l / 15 l

RAZREDČILO

Čista voda.

IZBOR NIANS

Proizvaja se v beli barvi. V sistemu Top Mix je možno niansiranje v velikem številu nians, z uporabo Kemoton pigmentnih pripravkov pa je možen izbor pastelnih nians.

SORTIMENT

  • bela

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI