DISPERVAN

OPIS IZDELKA

Dispervan barva je izdelana na osnovi vodne emulzije polimernih veziv. Enostavno se nanaša, dobro oprijema na podlago, je paroprepustna in odporna na svetlobo, abrazijo, alkalije in srednje močne klimatske pogoje.

UPORABA

Podlaga na katero se nanaša Dispervan, mora biti čista in suha, brez slabo vezanih slojev. Vedno priporočamo, še posebej ko je podlaga siromašna z vezivom (peskasta, nagnjena k prašenju, rahlo vezana), impregniranje s Simpra univerzalno impregnacijo. Nanaša se s čopičem, valjčkom ali brizganjem v dveh slojih. Drugi sloj se nanaša šele po popolni osušitvi prvega sloja, nerazredčen ali razredčen s 5-10% vode. Če se podlaga ne impregnira, priporočamo nanašanje v treh slojih, pri čemer se prvi sloj razredči s 30% vode, druga dva pa sta bodisi nerazredčena ali razredčena z največ 5-10% čiste vode. Ne priporoča se delo na temperaturah nižjih od +5 °C!

RAZREDČILO

Razredčuje se s čisto vodo.

PORABA

4-5 m2/l odvisno od vpojnosti in hrapavosti podlage.

Ne sme zmrzniti!

ENBALAŽA

0,75l / 2 l / 3 l / 5 l / 15 l

IZBOR NIANS

Proizvaja se v beli barvi, z uporabo Top Mix sistema za niansiranje pa lahko dobimo cel niz nians iz naše barvne karte, kakor tudi iz barvne karte ostalih proizvajalcev, ter RAL karte.

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI