FINAL silikonski omet

OPIS IZDELKA

Tankoslojni omet na osnovi silikonskih veziv. Uporablja se za dekorativno obdelavo fasad (posebno tistih izpostavljenih močnim padavinam) in notranjih zidnih površin. Ima karakteristično enakomerno zaglajeno strukturo. Je izjemno vodoodbojen, paroprepusten, odporen na UV žarke in atmosferske vplive ter s posebnimi dodatki zaščiten pred napadom alg in plesni.

UPORABA

Uporablja se za vse vrste fi no obdelanih gradbenih podlag (fi ni mineralni ometi, vlakneno- cementne in mavčno-kartonske plošče, iverne plošče, beton star najmanj tri mesece), ter kot pokrivni sloj v toplotno-izolacijskih sistemih.

PORABA

NZG 1,0 mm - 1,5 kg/m2          NZR 1,5 mm - 2,1 kg/m2

NZG 1,5 mm - 2,2 kg/m2          NZR 2,0 mm - 2,5 kg/m2

NZG 2,0 mm - 2,9 kg/m2          NZR 2,5 mm - 3,3 kg/m2

NZG 2,5 mm - 3,5 kg/m2    

ENBALAŽA

25 kg

IZBOR NIANS

Proizvaja se v beli barvi, z uporabo TOP-MIX sistema za niansiranje pa lahko dobimo širok spekter nians.

NANOŠENJE

Podlaga mora biti čvrsta, suha, gladka in čista; delovna temperatura mora biti višja od +5°C in nižja od +30°C. Obvezno je nanašanje temeljnega premaza Finalgrunda Uni v niansi ometa 24 ur pred vgradnjo ometa! Omet se nanaša ročno z nerjavečo jekleno gladilko ali pa strojno v debelini, ki je najbližja premeru najdebelejšega zrna. Takoj ali nekoliko minut po nanašanju omet zagladimo s krožnimi potezami, s trdo plastično gladilko.

SORTIMENT

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI