AQUALUX strong

OPIS IZDELKA

Aqualux strong je premaz na osnovi akrilne smole z izvrstno pokrivno močjo, katerega film je zaščiten s fungicidno aktivnim sredstvom pred glivicami, plesnimi in algami. Uporablja se za dekoracijo in obnavljanje tretiranih lesnih površin. Namenjen je za notranjo in zunanjo uporabo na lesnih površinah (lesene konstrukcije, zidne plošče, lesene fasade, ograde, letve, OSB, vezane plošče, furnir, itd.), ki bodo izpostavljene močnejšemu vplivu vlage.

Uporablja se za barvanje novih, predhodno barvanih ali s fungicidnimi sredstvi tretiranih ter vremensko potemnelih površin kakor tudi za posvetlitev temnih nians premaza.

IZDATNOST

10-12 m2/l za en sloj.

MEDPREMAZNI INTERVAL

4h/20-23 °C, pri 65 % RV zraka in dobrem prezračevanju.

NAČIN NANAŠANJA

Na suh les (maksimalna vlažnost lesa 10%) zaradi boljšega vpijanja v strukturo lesa. Stare premaze je pred obnavljanjem potrebno prebrusiti z brusnim papirjem in dobro odprašiti. Na suho in čisto podlago, brez gnilobe in plesni, se nanaša s čopičem, brizganjem ali valjčkom, ob uporabi osebne zaščitne opreme in redčenjem z vodo v kolikor je potrebno. Premaz ščititi pred vodo v prvih dveh dneh po nanašanju. Vlažno čiščenje je možno po dveh tednih od nanašanja premaza. 

EMBALAŽA

0,8 l / 2,5 l / 9 l

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI